Йонофореза с Карипаин

Карипаин
Фев. 07, 2021


Нехирургично лечение на дисковите хернии и регенерация на диска

Дисковата болест е едно от най-честите заболявания, a увеличената честотата може да се обясни с обездвижване, наднормено тегло, заседнал начин на живот, продължителна работа в не-ергономична поза, физическо натоварване и др.
Болката в гърба или в кръста е основния симптом на лумбалната дисковата херния.
Много важно е лечението да започне максимално рано, особено когато вече е диагностицирано. Днес се използват различни методи на лечение - от медикаментозно, физио- и кинезитерапевтично до хирургически интервенции.
В Ортопедичен център Кинов стартирахме програма за лечение на това социално-значимо заболяване по един от най-новите и с доказани терапевтични резултати неинвазивни методи, а именно йoнoфoреза с карипаин.

Какъв е ефекта от този метод на лечение :

Карипаина подобрява подвижността и функционалното състояние на гръбначния стълб, стимулира регенерацията на хрущялите и синовиалната течност, намалява интензитета на възпалителните процеси и подобрява общото състояние, благодарение на активните съставки: папаин, глюкозамин, хондроитин сулфат, хиалуронова киселина, босвелиева киселина и др. Благодарение на активната молекула Папаин препаратът се използва във физиотерапията, чрез метода " йoнoфoреза“.

Какви са предимствата на терапията с Карипаин :

- Неинвазивен метод, без болка и добра поносимост
- Бързо намалява болката и тръпненетопо хода на нерва
- Води до свобождаване на притиснатите нервни окончания, с което болките и сковаността намаляват
- Омекотяване и постепенно намаляване на херниралия диск  
- Увеличава междупрешленното пространство, което от своя страна намалява компресията, възстановява еластичността и здравина на гръбначния стълб.

С какво е подходящо да се съчетае метода?

В допълнение в Ортопедичен център Кинов се прилага кинезитерапевтична програма под ръководството на кинезитерапевт за стягане на паравертебралната мускулатура (мускулите на кръста, гърба и врата) и коремните мускули. Изготвяме и  индивидуални програми от упражнения за домашно приложение.
Как се прилага Карипаина
Чрез физиотерапия – йонофореза.
Курс на лечение е 20 броя процедури с продължителност от 10 до 20 мин.
Курсът може да се повтори след 6 месеца.
Назад