Библиотека

Шипове в петата - Ефективно решение

Шип на петата – ефективно решение!

- КАКВО ПРЕДСТВАЛЯВАТ ШИПОВЕТЕ:

 

Шиповете представляват костни израстъци,които се образъват върху здрава кост, вследствие на което причиняват болки при притискане и засягане на околни тъкани, нерви и кости.


При шиповете на петата се наблюдава възпаление на плантарната фасция (тъкан, разпределяща тежестта на тялото по ходилото, подложена на голямо натоварване). Шипа на петата предизвиква затруднения и болка при ходене, и изпълнение някои ежедневни дейности.

 

 

-КАК СЕ ДИАГНОСТИЦИРАТ ШИПОВЕТЕ?

Костните шипове се откриват чрез радиологично изследване, като ренгенови лъчи; ултразвуково изображение; MRI сканиране; томогравско сканиране и миелограми.


-ЛЕЧЕНИЕ:

 

Изключително ефективен метод за лечение на шиповете в петата е неинвазивната УДАРНО-ВЪЛНОВА ТЕРАПИЯ (Shockwave therapy).-МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ: 

Терапията с помощта на шокова вълна или ултразвукова енергия е създадена и патентована в Германия в средата на 90-те години на миналия век. На първо място, методът използва за разделяне на камъни в бъбреците и жлъчния мехур, а след това започва да се прилага за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат.
Въз основа на резултатите от употребата, процедурата е сравнима с операцията, тъй като тя напълно унищожава костното образуване на калтеновата киселина. Въпреки това околните меки тъкани не са наранявани, хирургическият разрез не се изисква, рехабилитационният период е значително намален, усложненията не се развиват.
За терапията използвайте специално устройство, което генерира импулси от звукови вълни с определена честота (ултразвук). Когато са изложени на патологичните фокус вълни лесно проникват през меките тъкани (кожа, мускули, фасции, сухожилия), да достигнат шип, има физическо въздействие върху него и да се върне. По време на лечението се извършва интензивен вътрешен микромасаж, който води до разрушаване на костно образуване, блокира рецепторите на болката и намалява възпалителния процес.
-Терапевтичните ефекти на терапията с ударна вълна:
постепенното разделяне на калцификациите до пълното отстраняване на патологичното образуване;

-намаляване на болката при локализиране на петата;
подобряване на кръвообращението, изтичане на лимфа на мястото на експозиция;
понижено подуване на крака;

-укрепване на сухожилията и лигаментните апарати, тонизиране на мускулите в областта на заболяването;

-нормализиране на метаболитните процеси в мястото на преминаване на ударна вълна.

-ТЕРАПЕВТИЧЕН ЕФЕКТ:

 Апарата генерира ударни вълни, който се разпръскват в тъканите.
Тези вълни са механични и с висока честота. Благодарение на това пренасят голямо количество енергия, достигат до голяма дълбочинa и повлияват болката веднага.

 Най-общо процеса на лечение с ударни вълни може да се обясни като реакция на организма от получаване на  травма, при което се активират процесите на регенерация на тъканите в областа и абсорбиране на шипа.  


  
 
Назад