Проф. д-р Хайнц Рьотингер от Германия извърши уникална страната операция на тазобедрена става

5146874512
Проф. Рьотингер е създател на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става, обясни за Медийна група „Черно море“ проф. Кинов. Подобни интервенции правим в София, но сега това се случи за първи път и във Варна. В тези операции се коригира износване на тазобедрена става по оригинален метод на проф. Рьотингер.
Това се прави чрез миниинвазивна интервенция, без да се увреждат мускулите и тъканите, което води и до по-бързо възстановяване на пациента.
На демонстрациите присъстваха и двадесетина колеги от различни градове в страната. Смятам, че колегите от Варна могат да прилагат методиката още от утре под ръководството на доц. Бърнев, смята проф. Кинов. Аз я прилагам от години и резултатите са много добри.
 
Практиката показва, че пациентът остава най-много 5-6 дни в болница след операцията, след около месец се възстановява и най-много след два се връща към нормалния си ритъм на живот, каза още проф. Кинов.
 

Оперираната пациентка е на 40 г. с вродено заболяване на тазобедрената става, което е предизвикало износването и е пречило да упражнява професията си на камериерка. Тя е в добро състояние и е настанена в клиниката по ортопедия и травматогия в МБАЛ „Света Анна“.
Назад