Курс по миниинвазивно ендопротезиране на тазобедрена става

d

 
 

За втори пореден път Катедра по ортопедия и травматология на МФ организира еднодневен практически курс по ендопротезиране на тазобедрена става с минимално инвазивен предно-латерален достъп. Курсът е напълно безплатен за участниците и ще се проведе на 22 февруари 2019 г. от 8.30 ч. в УСБАЛО „Проф.Б. Бойчев“ Горна Баня.

 
 

Проф. Рьотингер завежда клиниката по ендопротезиране в Chirurgisches Klinikum München, университетска база на Ludwig Maximilian University Munich, Германия. През 2004 г. той публикува собствен метод за техника на ендопротезиране на тазобедрената става, известен като мини-инвазивна техника на Röttinger. Тази процедура предизвика огромен интерес в ортопедичната общност и създаде нови стандарти в артропластиката на тазобедренатата става. Авторът има личен опит с над 6000 клинични случая, редица публикации в научната литература и над 400 цитирания в статии и учебници.

От 2018 г. проф. Рьотингер неколкократно оперира в КОТ на УМБАЛ „Царица Йоанна“ ИСУЛ. Под негово ръководство се провежда и обучение на специализанти по ортопедия и докторанти от Катедрата в Мюнхен.